Dinosport is opgericht in 1994 door Dino Napoletano, die de technische en mechanische aspecten voor zijn rekening neemt, en Pierre Haverland, liefhebber van oldtimers en vrijetijds piloot.

Vanaf het begin heeft Dinosport zich toegespitst op enerzijds de restauratie en onderhoud van old timers, veteran en vintage cars (sport prototypes, eenzitters, rallyraid, rallycross) en anderzijds het bieden van ondersteuning tijdens wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de 24u van Chamonix. Later heeft Dinosport zijn activiteiten uitgebreid naar de ontwikkeling en verkoop van zowat alle onderdelen voor moderne wagens (ophangingen, rolling chassis, transmissies, wate-r en luchttanks).

Het productgamma bestaat uit meer dan enkel onderdelen: je kan hier terecht voor al het technisch materiaal gebruikt in competitie racing (air jacks, transport wagens, etc). Dinosport blijft groeien en is nu de officiële Benelux verdeler van verschillende grote merken zoals 'Unibal by Schaublin' en 'Raceparts' (UK). Daarnaast is Dino ook de persoonlijke adviseur van verschillende amateur en professionele teams.

Dankzij de 40 jaren ervaring in raceteams en de samenwerking met beroemde piloten (Stuck, Xhenceval, Nilson, Giacomelli, Plas, Fitzpatrick, Dieudonné, Jarrier, Beltoise, Walkinshaw, Merzario, Boutsen, Duez, en vele anderen...) kan u er zeker van zijn dat Dinosport alle kennis in huis heeft om uw technische problemen op een efficiënte en duurzame manier op te lossen. Daarnaast hebben we ook een uitgebreid netwerk aan contacten, zodat we u indien nodig kunnen doorverwijzen naar een collega.

Om u een optimale service te bieden, is het ook mogelijk om Dinosport te bezoeken buiten de openingsuren.
Gelieve dan eerst een afspraak te maken.

 

de jaren '70 : Europees kampioenschap met BMW Luigi racing

1974-75            Overwinning 24u Francorchamps

1977                   Prijs voor 'Best Mechanical Assistance' tijdens 24u van Le Mans

 

de jaren '80

1981                   Constructie van de Mitsubishi Lancer van het Mitsubishi Dealer team

1983-84-85       Constructie van de Camaro bij Serge Power voor J-P Jarrier

1985-86-87       Parijs-Dakar in een Rover met M. De Deyne (8ste-12de-12de plaats)

1987                   Verantwoordelijk voor PK racing en Rallycross

                            Constructie van de snelste Porsche 4x4 ter wereld (750cv)de jaren '90

1991                Constructie van de eerste Vertigo (in 4 maanden tijd) bij Automobiles Gillet

                         Constructie van de volgende Vertigo's (competitie)

1994                Begin van een nieuw avontuur: oprichting Dinosport